Dr. Gelényi Csaba nagykövet részt vett az Európai Unió nagyköveteinek Córdobában tett hivatalos látogatásán. A rendezvényen az EU Misszió vezetője mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Dánia, Szlovénia, Szlovákia, Franciaország, Magyarország és Románia nagykövetei voltak jelen.

A nagykövetek találkoztak Martin Llaryora Córdoba Provincia kormányzó helyettesével, akivel közpolitikáról és a tartomány által kínált kihívásokról és lehetőségekről tárgyaltak. Szintén fogadták őket a városban, valamint a tartományban működő tiszteletbeli konzuli testület tagjai. A program során tárgyaltak Córdoba város polgármesterével, Dr. Ramón Javier Mestre-vel, valamint más városi tisztviselőkkel. A rendezvény során találkoztak a város egyetemeinek rektoraival: Córdobai Nemzeti Egyetem, Córdobai Biomediciniai Tudományok Intézete, Villa María Nemzeti Egyetem, Siglo XXI Business University. A találkozón megvitatták az országok közötti oktatási együttműködés lehetőségeit, beleértve az Európai Unió Erasmus programját, amely többek között az argentin diákok és professzorok számára is kínál ösztöndíjakat. Tárgyalást folytattak továbbá a város, valamint a tartomány gazdasági kamaráival, ahol az EU nagykövete kiemelte az Európai Beruházási Bank által Argentínában megvalósuló projektek finanszírozási lehetőségeit.

A gazdasági tárgyalások után Gelényi Csaba nagykövet és felesége meglátogatta a magyar közösség székhelyét Cordobában. A nagyon barátságos és meleg hangulatú összejövetelen mintegy 20 magyar jelent meg. A magyar közösség 2 kisfilmben bemutatta a nagykövetnek a Córdoba-i magyar klub történetét, amelyet baráti beszélgetés követett, ahol a nagykövet kiemelte a magyar nyelv tanulásának jelentőségét. A találkozó egyben konzuli jelleget is öltött, hiszen magyar dokumentumok  útlevelek, születési anyakönyvi kivonatok stb.) átadására is sor került.

Az eseményen készült fényképeket megtekinthetik itt.