2017. március 24-26. között került sor Buenos Airesben a Kodály-év megnyitására egy háromnapos, a Kodály-módszerről szóló szeminárium keretében. Az eseménynek a belvárosban fekvő Mindszentynum Kulturális Központ adott helyet.

A program mindhárom napján délelőtt és délután is előadásokra, illetve kisebb csoportokban gyakorlati foglalkozásokra került sor a Kodály-módszer különböző aspektusairól. Az elsősorban zenepedagógusok, zenetudományi hallgatók, kutatók, karvezetők számára meghirdetett kurzuson több mint 50-en vettek részt Argentínából, Uruguayból és Chiléből. A főbb előadók Argentínából Carolina Wagner, az Argentin Kodály Egyesület elnöke, illetve Jorge Fuentes Kecskeméten is tanult szakértő, zenepedagógus voltak; Magyarországról Barabás Edina és Szirányi Borbála Kodály-módszert oktató tanárok érkeztek Buenos Airesbe az eseményre.

A szeminárium egyes napjait egy-egy koncert zárta, melyeken fellépett a Trama kamaraegyüttes, a Seibo férfikvartett, Mariana Pechuan zongorista, Vesselin Yanakiev csellista és Gisela Barok énekesnő.

A színvonalas esemény szakmai szervezője az Argentin Kodály Egyesület, nekik és a Mindszentynumnak őszintén gratulálunk a sikeres programért!

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg.