Az argentin Egészségügyi Minisztérium és az Idegenrendészeti Főigazgatóság 11/2020 sz. Közös Határozata értelmében 2020. december 6. 00.00 órától valamennyi Argentínába érkező személy 72 óránál nem régebbi negatív Covid-19  PCR teszt eredményt kell, hogy bemutasson, életkortól függetlenül, amely eredményt az on-line felületen kitöltött eskü alatt tett nyilatkozathoz is csatolni kell, továbbá a repülőgépre való beszálláskor is be kell mutatni.

További utazási tanácsok

A határzár miatt nem lehetséges a beutazás turisztikai céllal. Egyedül a határos országokból érkező (Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Brazilia) és ezen országokban tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek turisztikai célú látogatása engedélyezett. 

Belföldi közlekedés: a karantén időszak alatt a menetrendszerinti belföldi légijáratokat és a távolsági buszközlekedést felfüggesztették. Az egyes tartományok (24 db) maguk szabályozzák a tartományba való belépést. A menetrend szerinti járatok üzemeltetését továbbra sem engedélyezi az argentin légügyi hatóság. 

A COVID-19 járvány ideje alatt Argentínába történő be- és kilépés legfrissebb rendelkezéseit az argentin kormány honlapján találja.

Amennyiben további kérdése van, forduljon a Konzulátus munkatársaihoz a consulate.bue@mfa.gov.hu e-mail címen.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!

Felhívjuk az Argentínába utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az interneten előfordulhatnak olyan, magyar nyelvű idegenvezetést és más turisztikai szolgáltatásokat hirdető honlapok, melyek mögött valódi utazásszervezők nem állnak, céljuk a felkészületlen utazók megtévesztése, pénzszerzés. Kérjük, fokozott óvatossággal járjanak el utazásuk megtervezésekor az interneten.

Ha nem biztosak abban, hogy a turisztikai szolgáltatás valódi, akkor lehetőleg ne utaljanak át előre szállásfoglalás vagy egyéb szolgáltatás ellenértékeként pénzt, illetve  előleget se. Ha mégis az előre utalás mellett döntenének, akkor kérjük bizonyosodjanak meg az utazásszervező/utazási iroda megbízhatóságáról, a szolgáltató vagy a szolgáltatás valódiságáról.

További gyanúra adhat okot, ha az utazásszervező/utazási iroda, a működése megbízhatóságát is igazoló bankszámla megadása helyett közvetlen pénzátutalással kéri az előleget (pl. olyan szolgáltatókon keresztül, mint a Western Union, Money Mart, stb.) - ennek okáról minden kétséget kizáróan bizonyosodjon meg.

Csak abban az esetben utaljanak előre pénzt, ha az utazásszervező megbízhatóságáról, tevékenységük bejegyzéséről meg tudtak győződni. Minden esetben kérjék az utazásszervezőtől a szállás vagy a turisztikai programot (gaucho bemutató, tango-show, stb.) szervező vállalkozás közvetlen elérhetőségét, hogy tőle függetlenül is meggyőződhessenek a foglalás megtörténtéről, az ígért szolgáltatás valódiságáról.