Az argentin Egészségügyi Minisztérium és az Idegenrendészeti Főigazgatóság 11/2020 sz. Közös Határozata értelmében 2020. december 6. 00.00 órától valamennyi Argentínába érkező személy 72 óránál nem régebbi negatív Covid-19  PCR teszt eredményt kell, hogy bemutasson, életkortól függetlenül, amely eredményt az on-line felületen kitöltött eskü alatt tett nyilatkozathoz is csatolni kell, továbbá a repülőgépre való beszálláskor is be kell mutatni.

További utazási tanácsok

A határzár miatt nem lehetséges a beutazás turisztikai céllal. Egyedül a határos országokból érkező (Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Brazilia) és ezen országokban tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek turisztikai célú látogatása engedélyezett. 

Belföldi közlekedés: a karantén időszak alatt a menetrendszerinti belföldi légijáratokat és a távolsági buszközlekedést felfüggesztették. Az egyes tartományok (24 db) maguk szabályozzák a tartományba való belépést. A menetrend szerinti járatok üzemeltetését továbbra sem engedélyezi az argentin légügyi hatóság. 

A COVID-19 járvány ideje alatt Argentínába történő be- és kilépés legfrissebb rendelkezéseit az argentin kormány honlapján találja.

Amennyiben további kérdése van, forduljon a Konzulátus munkatársaihoz a consulate.bue@mfa.gov.hu e-mail címen.