Felhívjuk az Argentínában, Uruguayban és Paraguayban nem életvitel szerűen tartózkodó magyar honfitársainkat, hogy tekintettel a koronavírus okozta nemzetközi járványügyi helyzetre igyekezzenek mielőbb hazatérni Magyarországra. Ennek érdekében javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot a külföldön tartózkodásukat szervező utazási irodával és/vagy légitársasággal! Igyekezzenek tájékozódni a hazatérés lehetőségeiről, és szükség esetén gondoskodjanak a repülőjegyeik ehhez szükséges módosításairól.

A koronavírus fertőzéssel összefüggő argentin, uruguayi és paraguayi viszonyok, és a bejelentett rendkívüli veszélyhelyzet kapcsán kérjük az érdeklődő magyar állampolgárokat, hogy elsősorban a Külgazdasági és Külügyminisztérium, ill. a Buenos Aires-i Nagykövetség hivatalos oldalain, ill. a magyar kormány a Covid-19 járvánnyal foglalkozó oldalán (https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszteriumhttps://buenosaires.mfa.gov.hu/http://abouthungary.hu/) tájékozódjanak az említett országokban fennálló és az általános helyzetről.

Amennyiben ott nem találtak választ a kérdésükre, akkor hívják Argentínában a + 54 911 3474 2782, Uruguayban a +598 92415111 telefonszámot, illetve másodlagos lehetőségként a külügyminisztérium központi Call Centerét (0036 80 368 036). A nagyfokú leterheltségre tekintettel tiszteletbeli konzuljainkat kérjük csupán abban az esetben keressék, amennyiben az adott helyszínen bajba kerültek és helyszíni segítségre van szükségük. Az egyes országokban kialakult általános helyzetről nem a tiszteletbeli konzulok, hanem nagykövetségünk feladata tájékoztatást adni.