Felhívjuk az Argentínába utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az interneten előfordulhatnak olyan, magyar nyelvű idegenvezetést és más turisztikai szolgáltatásokat hirdető honlapok, melyek mögött valódi utazásszervezők nem állnak, céljuk a felkészületlen utazók megtévesztése, pénzszerzés. Kérjük, fokozott óvatossággal járjanak el utazásuk megtervezésekor az interneten.

Ha nem biztosak abban, hogy a turisztikai szolgáltatás valódi, akkor lehetőleg ne utaljanak át előre szállásfoglalás vagy egyéb szolgáltatás ellenértékeként pénzt, illetve  előleget se. Ha mégis az előre utalás mellett döntenének, akkor kérjük bizonyosodjanak meg az utazásszervező/utazási iroda megbízhatóságáról, a szolgáltató vagy a szolgáltatás valódiságáról.
További gyanúra adhat okot, ha az utazásszervező/utazási iroda, a működése megbízhatóságát is igazoló bankszámla megadása helyett közvetlen pénzátutalással kéri az előleget (pl. olyan szolgáltatókon keresztül, mint a Western Union, Money Mart, stb.) - ennek okáról minden kétséget kizáróan bizonyosodjon meg.

Csak abban az esetben utaljanak előre pénzt, ha az utazásszervező megbízhatóságáról, tevékenységük bejegyzéséről meg tudtak győződni. Minden esetben kérjék az utazásszervezőtől a szállás vagy a turisztikai programot (gaucho bemutató, tango-show, stb.) szervező vállalkozás közvetlen elérhetőségét, hogy tőle függetlenül is meggyőződhessenek a foglalás megtörténtéről, az ígért szolgáltatás valódiságáról.