2021. március 14-én a magyar diaszpóra tagjaival együtt emlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire a megújult Club Hungáriában.

Dr. Gelényi Csaba nagykövet ünnepi köszöntője után Leidemann Sylvia, az Ars Hungarica vezetője által összeállított műsor következett, ahol  a női kórus előadásában felcsendültek Kodály Zoltán és Bartók Béla művei. Ezt követően Zádory Édua és Oleg Pishénin hegedűművészek Bartók hegedű duókat adtak elő, majd Zólyomi Katalin mondta el Ady Endre: Fölszállott a páva c. versét.

Az ünnepi műsor után Paál Magdalena és Zaha Alexandra átadta a "Magyarország Barátai" c. Életmű Díjat Haynalné Kesserű Zsuzsannának, valamint megköszönték Dr. Gelényi Csaba nagykövetnek az elmúlt négy évben az argentin diaszpóráért végzett munkáját.

A megemlékezés végén Nagykövet úr Maximiliano Cernadas, volt budapesti argentin nagykövetnek, Redl Isabel, AMISZ elnöknek, Balthazár Márta AMISZ elnökségi tagnak és Haynalné Kesserű Zsuzsannának, a Buenos Aires-i Magyar Hírlap valamint az Olivos-i Magyar Könyvtár egyik alapító tagjának adta át Siposné Kecskeméthy Klára - Czetz album c. könyvét, valamint ő is megköszönte a magyar szervezetek vezetőinek és tagjainak a diaszpóra érdekében kifejtett áldozatos munkáját, illetve a műsorban résztvevők közreműködését.

A karácsonyi vásár óta ez volt az első személyes jelenlét mellett megtartott rendezvény Buenos Airesben, amelyen minden korosztály képviseltette magát. A megemlékezést követően dr. Gelényi Csaba nagykövet, Zsonda Márk nemzetiségi diplomata és feleségeik a helyi egyesületek vezetőivel, képviselőivel, cserkészekkel és táncosokkal együtt részt vettek az ünnepi magyaros vacsorán, amelynek a felújított Club Hungária étterme adott otthont.

Az eseményen készült fényképeket itt tekintheti meg.