Beutazási feltételek Magyarországra

Az argentin, uruguay-i, paraguay-i állampolgároknak amennyiben 90 napnál kevesebbet tartózkodnak Magyarországon nem szükséges vízum. Szükséges azonban a schengeni térségből való a kiutazástól számított további három hónapig érvényes útlevél.

Nemzeti vízum tartózkodási engedély megszerzésére

Amennyiben argentin, uruguayi vagy paraguayi állampolgár több 90 napot kíván Magyarország területén tartózkodni tanulmányi, munkavállalási stb. célból két lehetőség közül választhat:

  • Turistaként beutazhat Magyarországra, ahol az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon igényelheti a tartózkodási engedélyt a tartózkodása első 90 napjában.
  • Nemzeti vízumot igényelhet a Nagykövetség Konzuli Hivatalában az utazása előtt. Ebben az esetben – miután kérelmezett egy időpontot – személyesen meg kell jelenni a konzulátuson a konzul által kért dokumentumokkal. Figyelembe kell venni, hogy a kérelmet 35-40 nappal az utazás előtt tanácsos benyújtani, de nem több mint három hónappal az utazás előtt. Miután megérkezett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság pozitív döntése, kiadjuk a nemzeti vízumot (amely csupán egy belépésre jogosító vízum), amellyel át lehet venni a tartózkodási engedélyt bármelyik regionális irodában.

Amennyiben a külképviseletünkön szeretné beadni a kérelmet, konzultáljon velünk a szükséges dokumentumokról email címünkön: consulate.bue@mfa.gov.hu Tárgy: Információ nemzeti vízumról

Bővebb információt itt talál: http://www.bmbah.hu/index.php?lang=hu

Rövid idejű tartózkodásra jogosító schengeni vízum

Amennyiben olyan állampolgársággal rendelkezik, amely számára szükséges vízum a Magyarországra való belépésre (tájékozódjon a következő oldalon: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/visa-waiver-agreements) és az egyetlen vagy elsődleges úticél Magyarország, Argentínában, Uruguayban és Paraguayban törvényes tartózkodási engedélye és lakcíme van kérelmezheti a vízumot a konzulátuson.

Írjon email címünkre: consulate.bue@mfa.gov.hu Tárgy: Információ kérése Schengeni vízumról

A WHS vízummal kapcsolatosan bővebb információkat ezen a linken talál: http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=405&Itemid=369&lang=hu#

További tájékoztató anyagok ügyfeleinknek:

VIS általános tájékoztató angol nyelven

SIS II. általános tájékoztató angol nyelven

Adatkezelési tájékoztató angol nyelven