A Buenos Aires-i magyar nagykövetség 2019. október 31-én ünnepelte az '56-os forradalom és szabadságharc évfordulóját. A rendezvényen dr. Gelényi Csaba nagykövet és felesége. valamint a nagykövetség munkatársai fogadták a vendégeket. Az ünnepi fogadáson beszédet mondott Hollik István korányszóvivő, aki hangsúlyozta, hogy ezen a napon nem csak 1956 mártírjai előtt kell fejet hajtanunk, de emlékeznünk kell az 1989-es eseményekre is.  

A megemlékezés után a Kirchner Kulturális Központ Sala Argentina termében adták elő az Ars Hungarica művészei Leidemann Sylvia vezénylésével Kodály Zoltán Háry János daljátékának részleteit, az Argentínában is ismert magyar képzőművészek, Pedro Roth és Ladislao Magyar illusztrációinak kivetítésével. Az énekes szólisták, női és férfikar, valamint kamarazenekar interpretálásában előadott koncert megvalósításában közreműködött a Magyarországról kiutazott Gódor Erzsébet cimbalomművész is. Az eseményen köszöntő beszédet mondott dr. Gelényi Csaba nagykövet.

A koncert nagy sikert aratott az argentin érdeklődőket, továbbá a magyar diszpóra és a diplomáciai testület tagjait is magában foglaló, csaknem teltházas közönség körében.

Az eseményen készült fényképeket megtekintheti itt.