2016. október 15. és 18. között Buenos Airesben tartózkodott Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Látogatásának célja a helyi magyar kolónia 1956-os megemlékezésein való részvétel, valamint az argentínai magyar intézmények megismerése volt.

Október 15-én a Buenos Aires-i Magyarország téren, míg 16-án a Hungária egyesület székházában került sor ünnepi megemlékezésre. Dr. Semjén Zsolt ünnepi beszédeiben kiemelte a 60 éve lezajlott forradalom és szabadságharc történelmi jelentőségét, ezzel kapcsolatban a nemzeti összefogás, összetartozás fontosságát. Méltatta az 1956-os forradalom kapcsán a magyarság helytállását, illetve világszintű, mai napig tartó harcát a magyar nyelv, kultúra és identitás fennmaradásáért.

A miniszterelnök-helyettes október 17-én találkozott az Argentínai Magyar Intézmények Szövetsége (AMISZ) vezetőségi tagjaival, valamint más magyar intézményi vezetőkkel. A jó hangulatú, kötetlen eszmecserén az argentínai magyar intézmények képviselői beszámoltak tevékenységükről, Dr. Semjén Zsolt pedig ismertette a magyar nemzetpolitika főbb elemeit, az elmúlt évek eredményeit.

A miniszterelnök-helyettes látogatása kiemelt alkalmat biztosított az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról való megemlékezésre Argentínában.

Képgaléria

Kategória Events