2018. augusztus 14. és 23. között Buenos Airesben vendégszerepelt a pécsi Bartók Béla Férfikar dr. Lakner Tamás karnagy vezetésével.

Itt tartózkodásuk alatt számos helyen fellépve szórakoztatták az argentin közönséget, a magyar diaszpóra és a diplomáciai kar zeneszerető tagjait:

  • Augusztus 15-én mesterkurzust tartottak a Kodály módszerről, amelynek keretében több Kodály művet mutattak be a Nemzeti Művészeti Egyetemen (UNA).
  • Augusztus 18-án a Buenos Aires-i Hungária Clubban (Olivos) énekeltek az argentínai magyar közösségnek. A rendezvény közös nótázással ért véget.
  • Augusztus 19-én ebéddel egybekötött koncertet adtak a Valentin Alsinai magyar klubban, majd este a Buenos Aires-i Guadalupe templomban tartott Szent István napi misét gazdagították kórusművek előadásával.
  • Augusztus 20-án telt házas koncertet adtak a belvárosban található Centro Cultural Kirchner-ben neves magyar (Kodály, Bartók, Bárdos Lajos) és külföldi zeneszerzők (Verdi, Brahms, M Jackson, stb.) műveiből. Az államalapításunk évfordulóján rendezett koncert előtt dr. Gelényi Csaba nagykövet mondott köszöntőt. A rendezvény végén a több mint 500 fős közönség állva énekelt a kórussal.
  • Utolsó szereplésük a nagyköveti rezidencián, augusztus 21-én megrendezett házi koncert volt, ahol Bartók és Kodály művek mellett Karádi nótákat valamint bordalokat is  énekelt a kórus.  A jó hangulatú, magyar és argentin borokkal “fűszerezett” est fénypontja a közönség és a kórus közös éneklése volt.

A műsor az Ars Hungarica Egyesület szakmai szervezésében jött létre, a program koordinátora Sylvia Leidemann, az Ars Hungarica művészeti vezetője volt.

Az eseményen készült fényképeket itt tekintheti meg.

A Bartók Férfikar Buenos Aires-i tartózkodásáról a Duna World '5 kontinens' című műsora is beszámolt. A műsort itt tekintheti meg.